Micul Paris al anilor ’30 ținea ritmul Europei, atât în ce privește arhitectura, criza economică, politica sau zvonurile iminentului război. Reprezentativ pentru Capitală era atunci Bulevardul Regina Elisabeta, care în prezent leagă Piața Universității de Piața Kogălniceanu. Este străjuit de numeroase clădiri-monument ce adăpostesc instituții administrative, culturale și de învățământ, dar și de cel mai vechi parc din București, Grădina Cișmigiu.

Bulevardul era locul de promenadă al protipendadei vremii, unde puteai admira frumoasele siluete acoperite de rochiile lungi din mătase, satin și catifea, care curgeau pe unduioasele trupuri feminine, sporindu-le senzualitatea. Ținuta cochetă a anilor ’30 era caracterizată de umerii bufanți ai rochiilor de damă sau ai sacourilor bărbătești, de rochii încorsetate care aveau și trenă pentru ocazii speciale, de fuste lungi, largi și evazate sau de croiala strânsă în talie a costumelor bărbătești.

De-a lungul timpului, bulevardul a fost redenumit în funcție de preferințele claselor politice aflate la putere. Totodată, pentru că a fost mult timp principala arteră a Capitalei, la finele anului 1894 a circulat pe bulevard primul tramvai electric și a fost prima oară iluminat cu lămpi cu neon în anul 1957.

Mulțumim sponsorilor

Vezi film

Prin meandrele Bucureștiului I – Bulevardul Elisabeta și protipendada anilor ’30

Mulțumim

Celor care fac acest proiect posibil